סרוסי נ' בנק הפועלים בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום עכו |
11056-03-13
21.3.2013 |
|
בפני : וויליאם חאמד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: גילה סרוסי |
: בנק הפועלים בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
בקשה לסעד זמני.
לתובעת ( המבקשת כאן ) ולבעלה, מר אורי סרוסי ( להלן- "אורי" ), חשבון בנק משותף במתנהל אצל הנתבע ( להלן – "החשבון" ). בחודש יוני 2012 פנה מר אורי לנתבע בבקשה לקבל לידיו את הכספים שבחשבון, אך בקשתו סורבה משהוברר כי בני הזוג נפרדו והם מנהלים הליכי גירושין, והנתבע, החל ממועד זה, החליט כי כל פעילות בחשבון תתבצע אך לאחר חתימת שני השותפים לחשבון, היינו, התובעת ואורי. בעקבות כך, המצב בחשבון הוקפא מאז חודש יוני 2012, משלא נתקבלה כי הוראה משותפת מטעם שני בעלי החשבון.
התובעת מבקשת צו המורה לנתבע לאפשר לה לבצע פעילות בחשבון, לרבות משיכת כספים וביצוע פעולות אשראי, בטענה כי היא בעלת חשבון, כמו שמר אורי הוא שותף בחשבון עצמו, ולכן, זכותה לבצע כל פעולה בחשבון זה, ללא צורך בהסכמתו של אורי, מה גם והנתבע לא פנה אליה בכתב והודיע לה כי כל פעילות בחשבון טעונה הסכמתה והסכמת בעלה, אף שהוא פנה בהודעה כאמור לבעלה. לטענתה, החלטת הנתבע גורמת לה קשיים כלכליים גדולים והיא מתקשה לפרנס את עצמה, שעה שלא יכולה למשוך כספים מהחשבון ולבצע פעולת אשראי אחרת בו.
הנתבע לא הגיש תגובה בכתב, בטענה כי לא היה לידיו פרק זמן מספיק לכך, לאור מועד מסירת ההחלטה המורה על כך לידיו.
דיון במעמד הצדדים התקיים ביום 19/3/13.
לאחר עיון בנימוקי הבקשה ולאחר ששמעתי את טענות הצדדים, מצאתי כי דין הבקשה להידחות.
החלטה של הנתבע שלא לאפשר למי מהשותפים לחשבון לבצע פעילות בו ללא הסכמת השותף האחר, בשל המחלוקות שבין השניים והליכי הגירושין המתנהלים ביניהם, ניתנה בחודש יוני 2012, היינו, לפני למעלה משמונה חודשים, כך, שהבקשה לסעד זמני הוגשה בשיהוי ניכר וקיצוני. סעד זמני יינתן שעה שעולה צורך מידי למתן סעד כאמור, בשלב מקדמי של ההליך בתובענה, בעוד ששיהוי ניכר מיום היווצרות העילה ועד להגשת הבקשה לסעד זמני מביא למסקנה כי הסעד המבוקש אינו דרוש באופן מידי ובהליך מקדמי, לשם שמירה על המצב הקיים עד להכרעה סופית בתובענה, בטרם שמיעת ראיות הצדדים ומתן פסק דין בה.
דין הבקשה להידחות גם לגופה. הנתבע פעל כפי שהצדק וההגינות מחייבים, שעה שהורה כי פעילות בחשבון תתבצע אך בהסכמת כל השותפים לחשבון, לאחר שנודע לו דבר המחלוקות שנוצרו בין בני הזוג והליכי הפירוד והגירושים שביניהם. החלטה זו נועדה למנוע ממי מבעלי החשבון לבצע בו פעולה אשר עלולה לפגוע בזכויותיו של השותף האחר, לרבות ע"י משיכת כספים, הינם רכוש משותף של התובעת ובעלה, או על ידי מתן התחייבויות כספיות כלפי הנתבע, אשר יחייבו, מכוח השותפות בחשבון, את שני השותפים לחשבון, מבלי שהשותף האחר יידע על כך ויסכים לו. הכספים בחשבון הינם רכוש משותף המוחזק על ידי צד שלישי, הוא הנתבע, ומשהוברר קיומו של סכסוך או הליכי גירושין בין השותפים לחשבון, חובה על הנתבע לנהוג בדרך השומרת על זכויות כל השותפים לחשבון ולהימנע מקבלת פעולה חד צדדית של אחד השותפים, שעלולה להרע את מצבו הכלכלי של השותף האחר לחשבון ולהטיל עליו חיובים כלפי הנתבע, ללא הסכמת השותף האחר, שהינו בעלים משותף בחשבון ובעלים משותף של הכספים שבו. ההודעה של מר אורי לנתבע, בדבר הליכי הגירושין בינו לבין התובעת, מהווה, למעשה, הודעה לנתבע בדבר ביטול הרשאתו של אורי לכך כי התובעת תבצע פעילות כלשהיא בחשבון המשותף באופן חד צדדי וללא הסכמתו של השותף. מכוח הודעה זו פעל הנתבע כפי שתואר.
לבסוף, אעיר כי ב"כ הנתבע הצהיר, בדיון שבפניי, כי אין מניעה כי התובעת תנהל חשבון חדש אחר אצל הנתבע, שלא יהיה חשבון משותף שלה ושל בעלה. מכל מקום, פעילות על התובעת בחשבון הנ"ל והנוגעת למשיכת כספים השייכים לשני בני הזוג או יצירת חיובים בחשבון, שיחייבו את שניהם, מחייבת הסכמת השותף האחר, בעלה, או החלטה שיפוטית על הפורום המוסמך לחלוקת רכוש משותף בין בני זוג, שלפי טענת ב"כ הנתבע, המדובר בבית המשפט לענייני משפחה.
סוף דבר, אני דוחה את הבקשה.
בנסיבות, אין צו להוצאות.
טרם הוגש כתב תביעה מטעם התובעת, חרף חלוף 7 ימים מיום הגשת הבקשה לסעד זמני. התובעת רשאית להגיש כתב תביעה תוך 7 ימים מיום המצאת החלטה זו לידיה, אחרת, ייראו בדבר כוויתור שלה על כך, והחלטה זו תהא החלטה סופית בהליך זה.
המזכירות תמציא החלטה זו לצדדים בדואר רשום.
ניתנה היום, י' ניסן תשע"ג, 21 מרץ 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|